Villa Giuseppe

Villa Giuseppe, Bale

Čovjek, priroda i arhitektura čine jednu cjelinu koja se reflektira na oblikovanje našeg životnog prostora. Stvoriti bezvremenski prostor i destinaciju za budućnost, vječni je izazov i pokretač svakog projekta, a jedan od takvih izazova je upravo i ovaj projekt gdje arhitekturu i dizajn potpisuje poznati Boris Ružić.

Villa Giuseppe je moderna u svom okruženju u kojem je nastala, ali isto to okruženje je bilo dio inspiracije iz neiscrpne tradicije i prošlosti Bala za ovaj projekt.
Primarno, ovo nije samo nova destinacija u Istri, Villa Giuseppe je i projekt stvaranja identiteta na temeljima tradicije i istarske arhitekture u prirodi, kao i dizajn koji je nezaobilazni dio u svim sferama našeg  života. Stvoriti jedan drugačiji doživljaj koji se razlikuje od onoga što je za većinu standard, moje je viđenje arhitekture i dizajna interijera općenito! Oblikovati cjelinu arhitekture i prirode podneblja sa ciljem da realizirani projekt izgleda bezvremenski, primamljivo i skladno na prvi, drugi i pedeseti pogled, bio je pravi izazov.

Stil ovog projekta je pomalo EKLEKTIČNI STIL kao skup nekoliko različitih stilova i pravaca, što ne spada u jednostavne stilove jer se ne radi o pukom nabacivanju hrpe elemenata zajedno, već je stil projekta da svi različiti elementi funkcioniraju skladno na prvi pogled, a kao cjelina da imaju poseban šarm, originalnost, poigravanje sa nespojivim što i je glavno pravilo ovog stila.

U prizemlju se nalazi koncept otvorenog prostora s vrhunskom kuhinjom i blagovaonicom te dnevnim boravkom čiji moderni vizual upotpunjuje otvor / pogled na bazen te otvoreni prostor galerije kata do koje vode minimalističke dizajnerske stepenice i dalje u sobe sa pogledom na četiri strane svijeta.
Toplo-hladni prostori, tj. mjesta gdje ćete se slobodno umiriti i opustiti se su vanjska ljetna kuhinja sa pomno „dizajniranim“ hladom za ljeto ili vanjskim kaminomza hladnije dane, a opustiti i zabaviti se, osim uz natkriveni bazen, možete i u sauni uz mirise ulja mediteranskog bilja.

Neutralnost prostora u kombinaciji sa komadima namještaja vrhunskog dizajna i dekorativnim hand made detaljima poput predimenzioniranih slika na zidovima, riječ je o kombinaciji različitih elemenata koji stvaraju jednostavan izgled s naglaskom na prirodan izgled. Ovom stilu savršeno pristaju detalji od prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, metal, lanene tkanine, koža i slično što uvijek asocira na tradiciju, klasiku i prošlost, ali u novoj formi kroz novi dizajn ili redizajn.

Boje i teksture su na prvi pogled jednostavne i umirujuće, prirodni tonovi i čiste površine osnova su za ugodu u bilo koje godišnje doba koje se izmjenjuje u pogledu na van kroz veliku staklenu stijenu ili bilo koji prozor u kući.

Sve je u detaljima! Ova je kuća poput galerije u koju, u bilo kojem momentu, možete unjeti i efektno spojiti klasičan, vintage ili moderan stil i da uvijek bude udobno, funkcionalno, lijepo i da se unosi jednu posebnu energiju cjeline.

Arhitektura i dizajn u maniri moderne tradicije, kao i funkcionalnost, glavna je misao vodilja u ovom projektu i po mojoj dizajnerskoj filozofiji, prostori moraju biti otvoreni, prozračni i imati "vibru" koja omogućuje lagodan život u prirodnom okruženju lokacije Bale.