O nama

O nama

“Estetika je za mene iznad i ispred arhitekture i dizajna.
Ona je umjetnost koja nastupa prva, ona nas pokreće”

Zamislite li kuću s pogledom u Istri ili negdje u Dalmaciji, sigurno ste je zamislili kao opuštenu i mirisnu, punu svjetla, sa harmoničnim i  funkcionalno uređenim prostorom. Sigurno ste osjetili smirenost i jedno blagostanje u svojim mislima protkanih maštom!?

I dobro ste sve to zamislili i osjetili, jer to sve stvarno i postoji, ali na jedan poseban i vrlo specifični način što se tiče arhitekture i dizajna interijera.
U našem radu bitna je ravnoteža kontrasta ili bolje rečeno, tajna našeg dizajna počiva na stvaranju uravnoteženog kontrasta između prirode i čovjeka.

Misija i Vizija

„Ukratko, za mene arhitektura i dizajn znači stvoriti jedan drugačiji doživljaj koji se razlikuje od onoga što je za većinu standard. Drugim riječima, moje viđenje arhitekture i samog dizajna interijera uvijek mora biti neovisan o ukusu većine, a potom i bezvremenski s ciljem da realizirani projekt izgleda primamljivo i skladno na prvi, drugi i pedeseti pogled.

Glavni adut svakog novog objekta koji se gradi od nule ili postojećeg objekta kojeg se adaptira, uvijek je isti, jedan i jedini - da ne strši iz okoline u kojoj se nalazi, ali da se u isto vrijeme svojim novim dizajnom nadopunjuje na potpuno nenametljiv, decentan način.

U projektima se igram interpolacijom suvremenih elementa i stapam ih s atomom energije, povijesti i tradicionalizma iz kulture podneblja cijelo vrijeme zadržavajući prepoznatljivost okružja samog podneblja.

Prema tome: ja stvaram sadašnjost za budućnost, a uvijek budućnost postaje prošlost.

Odnosno: BR stvara prošlost čiji dizajn već u ovom trenutku postaje bezvremenski! Bit je postojanja i stvaranja u sadašnjosti i što se može obnoviti i popraviti iz prošlosti. Ljepota i sklad arhitekture je već izmišljena i nekad je upravo ispred nas, samo ju je potrebno vidjeti, prepoznati, redizajnirati i primjeniti ili prilikom novog projektiranja, iskoristiti osjećaj i inspiraciju za konture postojećih povijesnih objekata te svakako sačuvati od iskarikiranih situacija nastalih u posljednih 30-tak godina.