Villa Vizzani

Villa Vizzani, Labin

Svaka cesta vodi do nekog puta, put do livade, livada do šume, šuma do kuće, kuća do čovjeka i tako sve dalje otkrivaju vam ljepotu skrivenih mjesta Istre.

Upravo jedna takva cesta će vas iz Labina dovesti do puta na čijem vrhu, a na samome rubu mjesta se smjestila VILLA VIZZANI.

Osnovni idejni projekt je vila koja zadržava kladičnu formu samog podneblja, a u koju je unešen jedan kozmopolitski suvremeni duh i stopljen sa tradicionalnim izgledom koji i proizlazi iz ideje o poštivanju autohtone arhitekture okruženja ove vile.

Interijer

Sam interijer kroz reinterpretaciju tradicionalnih elemenata na novi način, otkriva nam prostrano prizemlje u kojem su tlocrtne zone dnevne sobe i kuhinje sa blagovaonicom  pomno dizajnerski rješene u jednu cjelinu za ugođaj elegantnog doma / vile sa intimnim ambijentom lounge zone za goste koja preko pomno smišljenim mediteranskim vrtom spaja sa modernim bazenom čiji vrh / pogled doslovno dodiruje šumovitu daljinu i plavo nebo.

Čeličnim stubištem koje poput skulpture  dominiraju prizemljem, vode nas na kat sa sobama s čijih prozora pogled i život bliže prirodi postaje stvaran.

Boje i teksture podneblja osnovna su kolor karta i materijali interijera, upotpunjenim sa posebnim detaljima koji svojim dizajnom povezuju ovaj moderan interijer sa nostalgijom sela.

Želite li pobjeći iz grada i priuštiti si veliku dozu mira u ovoj posebnoj vili prožetu mirisom Mediterana, svakako iz Labina skrenite cestom za Vizzani!